Tukea paikalliselle urheilulle ja nuorelle urheilijalle

Lu-Kon logon voi bongata motocross-radalla lahjakkaan ajajan Noora Uron varusteista. Lu-Ko nimittäin sponsoroi vauhdikasta ja menestyksekästä motocross-uraa tekevää Nooraa. Noora kilpailee motocrossin naisten luokassa.

Vaikka Noora on vasta 19-vuotias, hänellä on takanaan tuhansia tunteja ajoa ja yli 13 vuotta treeniä. Palava innostus moottoriurheiluun alkoi, kun Noora sai 6-vuotiaana mopon, jolla sai ajaa maalla mökillä vanhempien valvonnassa. Ja nyt Noora on saavuttanut jo SM-hopeaa!

Kovaa, mutta antoisaa treeniä

Toisin kuin moottoriurheilusta yleensä ajatellaan, motocross vaatii hyvää fyysistä kuntoa ja paljon työtä sen eteen.

– Koska kilpailijoiden moottoripyörät ovat teknisesti hyvin tasavertaisia, erot kisoissa syntyvät ajajan ominaisuuksilla, kertoo Noora.

– Lihaskunto ja aerobinen kestävyys ovat edellytyksiä pärjäämiselle. Mutta ennen kaikkea kestävyys ja onnistuminen löytyvät korvien välistä. Motocross on psyykkisesti vaativaa: vauhti on hurja, vaarantuntu on jatkuvasti läsnä ja pyörän pärinäkin rasittaa päätä, Noora jatkaa motocross-ajajan taustoista.

Treenit vievät aikaa runsaasti. Kesäkaudella ajoa kertyy 4–5 kertaa viikossa ja siihen kuluu kevyesti koko päivä, sillä ajamisen lisäksi pyörä pitää aina pestä ja huoltaa. Talvikaudella harjoittelussa keskitytään peruskestävyyteen juosten, uiden, pyöräillen ja kuntosalilla treenaten. Motocrossia ajavan harjoittelu on todella monipuolista.

 

 

Kaikki tuki on kullanarvoista

Vaikka Nooran ura on ollut erittäin nousujohteinen, kokonaisuuden hallinta ei ole ihan helppoa. Paitsi että itsestään ja kunnostaan on pidettävä hyvää huolta, urheilu vaatii taloudellisesti paljon.

– Moottoripyörä ja sen huoltaminen tietty maksavat paljon, mutta vakuutukset, matkustaminen, kisamaksut ja muut vastaavat kulut tuovat oman lovensa lompakkoon, Noora juttelee.

Näin uran alkuvaiheessa sponsorit täytyy löytää ja hankkia itse. Siksi Noora on kiitollinen jokaisesta, joka auttaa häntä motocrossissa eteenpäin. Lu-Ko on ollut Nooran tukena jo pienestä pitäen.

– Lu-Ko tukee uraani rahallisesti, mutta tärkeää on myös henkinen tuki ja kaikki se tietotaito, jota saan Mika Kaipaselta. Motocross on lähellä Mikan sydäntä ja ajammekin usein yhteisiä ratalenkkejä Hyvinkäällä, Noora iloitsee.

Noora Uro valikoitui Lu-Kon sponsoroimaksi urheilijaksi, sillä Lu-Kolle on tärkeää tukea paikallista nuorta. Noora edustaa Hyvinkään Moottorikerhoa, joka on yksi Suomen suurimmista ja elinvoimaisimmista moottorikerhoista. Nooralla on valtavasti kunnianhimoa ja vielä paljon saavutettavaa. Tällä tiellä Lu-Ko aikoo pysyä rinnalla.